Egymilliárd Megawatt

  • olee 
egy miliárd megawatt

A Yeast Wörks korai éveinek legjobb IPA-ja. A 7%-os dupla IPA Roth Zoltán, komlómágus receptje alapján készült. Az Egymilliárd Megawatt egy képzeletbeli óriási magyar atomerőmű teljesítménye. A sör a nevét az akkor éppen legsúlyosabb kérdésnek tűnő atomenergia-vita ihlette.

A nukleáris IPA azonban nem pusztán az elnevezésben jelenik meg. Az Egymilliárd Megawattot egy kevés gyömbérrel fűszereztük oly módon, hogy az ízén ne érződjön, de a szájérzet némileg csípőssé váljon, mintha elemet nyalogatnánk. Vagy egy plutónium-rudacskát.

delorian(85) 4.1 Jun 11, 2014, “Lehet, hogy kicsit elvetem a sulykot, de az az igazság, hogy kevés sör készült eddig itthon, mely ennyire betalált volna nálam. Talán egyedül Tibeer Dűhöse mérhető ehhez a Élesztő-Róth kreációhoz. Az illat rögtön rengeteg gyümölccsel és pici gyömbérrel támad, de már látványra is nagyon rendben van az apró szemcsés hab, a mély borostyán átlátszatlan nedű tetején. Az ízben már kicsit több a gyömbér is, az alapvetően tropikus IPA környezetben. S mint ilyen persze a keserűség is a helyén van, de még sem mos el mindent. Összességében ritka jól sikerült alkotás !”

Vélemény, hozzászólás?