Black Mamma Classic

  • olee 
balck mamma classic

A Black Mamma Classic egy könnyű fekete kávés stout, visszafogott keserűséggel, de lehengerlő kávéillattal, csak kávéfogyasztóknak. Könnyen csúszik, de minden korsóban két presszó mocorog. Hajnalig iható, pörgős, könnyed 6%-os lopakodó.

A fekete sör és a kávé természetes barátok, hiszen mind a fekete maláta, mind a fekete kávé pörkölt magok, melyekben a Maillard-reakció révén karamellizálódnak a fehérjék igen hasonló ízeket hozva létre. Nem véletlen, hogy ínséges időkben pörkölt malátával helyettesítették a kávét.

A Black Mamma Classic egy évekig tartó kísérleti folyamat eredménye, melyben a sörfőzési szakértelmet a Hara Punk duó (Csanád Márton és Simonfai Balázs), valamint a Corvinus Egyetem Sörtanszéke (Vecseri Beáta és Kiss Zsuzsanna) biztosította. A kávét a Lumen Kávézó (László Péter) adta.  A kisüzemi megvalósítás pedig a jászapáti Guri Sörfőzdében készült Urbán Imre közreműködésével.

A Black Mamma Classic újra piacra kerülése a 2019-es év folyamán várható.

delorian(85) 4.1Jun 28, 2015 “Alapból nem vagyok egy kávés sör, stout, porter stb rajongó, de ez aztán mindent visz ami kis hazánk eddig ezen a fronton megszületett ! Már a kávé illat, a dizájn, a mélyfekete szín, aztán a meglepően jól kiegyensúlyozott kávés ízvilág, amiben semmi hivalkodó keserűség, csak maga a nagyszerű aroma ! Mmmmmm ! Hát így kell ezt valahogy!” <ratebeer>

Vélemény, hozzászólás?