Medvetánc

  • olee 
medvetánc

A Medvetánc a Yeast Wörks egyik első sikeres söre, amit a Táncoló Medve nevű pécsi gerillasörfőző duóval közösen készített. A sör a 2014-es Főzdefeszten mutatkozott be és azonnal látványos sikert aratott.

A Medvetánc nem sorolható be a klasszikus craft-sörök közé: egy 4,5%-os száraz mézsörről beszélünk, melyben friss gyömbér, narancs és citrom mellett méz és inverzcukor volt, maláta és komló viszont alig. Ivásra sem annyira sör, mint inkább alkoholos, gyömbéres üdítő.

Sajnos a Medvetáncot az elmúlt pár évben technikai okokból nem főzzük, de a közeljövőben ezen igyekszünk változtatni. Rövid élete során azonban különleges, formabontó karaktere nagy feltűnést keltett, és komoly követőtáborra tett szert.

delorian(85)3.7Jun 11, 2014 “Na, hogy mennyire sör-e ez az igazán rendkivül frissitő gyömbéres űdítő azt nem tudom. Az tény, hogy a ragadósan cukros Canada Dry-hoz és társaihoz igen távol áll, viszont mikor gyömbér teát főzünk valódi gyömbér darabokból, ott valóban hasonló az illat. Mondjuk az picit még jobban csíp, ezt viszont könnyebben fogyasztható. Itattja magát és úgy láttam a Főzdefeszten is igencsak rájárt a nép, mikor épp valami könnyebb itókát vadászott. Na, szóval lényegében hab nélküli egészen világos sárgás, átlátszó, kb ízesített, picit szinezett ásványvíznek kínéző ital. Aminek földöntúlian finom gyömbér illata van, amit ízében is tökéletesen hoz ! Sörre talán kevésbé emlékeztet, de szerintem így jó ez, ahogy van!” >Ratebeer<

Vélemény, hozzászólás?