Itt az új Keserű Méz

Az új dobozos Keserű Méz

Az első izgalmas sör

A Keserű Méz 5,5%-os szűretlen és pasztörizálatlan világos hopláger.

A Keserű Méz az első izgalmas magyar kézműves sör volt, ami 2011-ben, az első Főzdefeszten mutatkozott be. A Keserű Mézt idén újra piacra dobjuk új recepttel régi köntösben, de új kiszerelésben – alumíniumdobozban!

A Keserű Méz a Yeast Wörks egyik alapítójának, Bart Dánielnek a szellemi terméke.

A HOPLÁGER, az egyetlen hazai műfaj

A Yeast Wörks Keserű Méz Remixversenyt indított 2018-ban, melynek során különféle sörfőzőket kérünk fel, hogy főzzék meg azt a Mézet, ami legjobban megfelel a modern sörízlésnek és ismét divatba hozhatja egyetlen itt-született sörműfaját, a hoplágert.

(Ellentétben az amerikai hoplágerrel, a magyar hoplágert európai komlókkal fűszerezik)

Remixverseny

2011 óta sok víz lefolyt a Dunán, sok sör a torkokon és mára egész mást jelent a jó, a finom és a könnyen iható, mint akkoriban, amikor az ország még csak ismerkedett a valódi sörrel. Ezért hirdettük meg a Keserű Méz Remixversenyt, melynek során különféle sörfőzőket kérünk meg, hogy fogalmazzák újra a régi legendás hoplágert néhány egyszerű irány betartásával. Elsőként a Reketye Brewing főzetét kóstolhatjátok meg!

Legfontosabb kérésünk volt, hogy könnyen iható legyen és őrizzen meg valamit az eredeti karakterből! Vigyáztunk rá, hogy ne legyen túl nehéz és édes, a teste könnyű, mégis harapnivaló legyen. Komlózása expresszív és jellegzetes maradjon, de ne ragadjon fel a szájpadlásunkra.

Kóstoljátok meg, és írjátok meg a véleményeteket!

3 comments on “Itt az új Keserű MézAdd yours →

Vélemény, hozzászólás?