Keserű Méz

A Keserű Méz 5,5%-os szűretlen és pasztörizálatlan világos hopláger.

A Méz az első izgalmas magyar kézműves sör volt, ami 2011-ben, az első Főzdefeszten mutatkozott be. Hatalmas illatával, karakteres keserűségével, és lefegyverző édességével pillantok alatt közönségkedvenc lett a különleges sörökhöz nem szokott magyar sörivók körében.

A HOPLÁGER, az egyetlen hazai műfaj

A hazai sörforradalom hajnalán, amikor még nem jött ki hetente új IPA igen nagy szám volt, ha egy sörbe rendesen jutott komló. A műfajteremtő Keserű Méz azzal robbant be a magyar gasztronómiába, hogy olyan expresszíven és gátlástalanul használta a klasszikus bajor komlókat, ahogy az amerikai kézműves sörfőzők használták az amerikaiakat.

Sok ezer ember első izgalmas sörélménye volt a Keserű Méz, ami nagyszerű híd-sörnek bizonyult, Az alapja ugyanis egy ismerős klasszikus kisüzemi édeskés aranyszínű lágersör volt. Ez lett megbolondítva a már említett expresszív komlózással, később hidegkomlózással.

2018-ra az eredeti recept és a piacra kerülő minőség kicsit megkopott, ezért a Yeast Wörks gondjaiba vette a brandet. Új receptet és új előállítót talált neki, az új főzeteket alumíniumdobozba töltötte.

Megkóstolnám a Keserű Mézet >>>